بازدید ۱.۴ میلیون گردشگر خارجی از ایران در سه ماه شهریه جدید مدارس غیردولتی به والدین تا پایان هفته اعلام خواهد شد شکار سردسته باند کوسه جنوب با شلیک پلیس مشهد + عکس وسعت پهنه‌های فرونشستی خراسان‌رضوی در کشور رکورد زد سازمان هواشناسی هشدار داد | تشدید بارش در ۶ استان و احتمال وقوع سیلاب گلایه‌های مردم از تغییر ساعات کار ادارات | قانون‌گذار به این مسائل هم فکر کرده است؟ تأکید بر توزیع صحیح و عادلانه دارو و جذب بیشتر سهمیه‌های دارویی در خراسان‌رضوی دانش‌آموزان تبعه از تحصیل باز نخواهند ماند خراسان رضوی در معرض بحران خونی | توسعه زیرساخت‌های انتقال خون لنگ ۱۷۰ میلیارد تومان نرخ جدیدحق بیمه دهک‌های ۶ تا ۹ درآمدی اعلام شد| بیمه ۵ دهک اول، همچنان رایگان آیا گرمازدگی می‌تواند باعث مرگ افراد شود؟ کودکان را در خودرو با درب و شیشه‌های بسته رها نکنیم بازنشستگان نگران نباشند؛ معوقات حقوق فروردین بازنشستگان تأمین‌اجتماعی به‌زودی و به طور جداگانه به حساب واریز می‌شود (۲۱ خرداد ۱۴۰۳) اعلام جرم دادستانی تهران علیه دو رسانه جوان خواهرکش قصاص نمی‌شود | اولیای دم راضی به قصاص پسر ۱۷ ساله خود نشدند پیش‌بینی بارش‌های رگباری و رعدوبرق در بیشتر استان‌ها (۲۱ خرداد ۱۴۰۳) ۴ گروه از افراد نباید زنجبیل مصرف کنند
سرخط خبرها

حقوق معلمان از حداقل حقوق کارگری کمتر است | نارضایتی از آزمون رتبه‌بندی

  • کد خبر: ۶۸۲۵۷
  • ۰۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۱
  • ۱
حقوق معلمان از حداقل حقوق کارگری کمتر است | نارضایتی از آزمون رتبه‌بندی
دریافتی معلمان از دیگر ارگان‌ها بسیار کمتر است، حتی یک کارگر طبق مقررات قانون کار مبلغی حدود ۴ میلیون تومان دریافت می‌کند درصورتی‌که یک معلم مستحق دریافت تنها دومیلیون و ۸۰۰ هزارتومان می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، یک معلم رسمی آموزش و پرورش ضمن گلایه‌مندی نسبت به حقوق معلمان تازه‌کار که از حقوق دیگر کارگران در قانون کار نیز کم‌تر است، گفت: دریافتی مرکز معلمان از دیگر ارگان‌ها بسیار کمتر است، حتی یک کارگر طبق مقررات قانون کار مبلغی حدود ۴ میلیون تومان دریافت می‌کند درصورتی‌که یک معلم مستحق دریافت تنها دومیلیون و ۸۰۰ هزارتومان می‌شود، لذا حتی اگر سالیان زیادی هم بگذرد ما شاهد پیشرفتی در شغل و حقوق خود نبوده و خواهان رعایت عدالت و مساوات هستیم.

در دوران کودکی همه ما ردپای آرزو‌های جوانی به چشم می‌خورد، آرزو‌های شیرین و دور و درازی که وصال به آن‌ها تلاش و کوشش مداوم می‌طلبید و دنیای زیباتری را برای زندگی به ارمغان می‌آورد.

اما گاهی هم این رویا‌های یادگار دوران بی‌دغدغگی و خیال‌بافی ما به زوال منتهی می‌شد گویی که تاکنون در قلمرو سرزمین فکر و خیال ما جایی برای زیستن نداشته‌است.

بچه که بودیم در جواب بزرگتر‌ها که می‌گفتند می‌خواهید چه شغلی در آینده داشته‌باشید، با شور و شوق بچگانه هرکدام از ما با به خاطر آوردن یک اسطوره در ذهن خود شغلی را بر زبان می‌آوردیم و تمنای وصال آن را داشتیم، یکی می‌خواست مهندس بشود و خانه فرسوده پدربزرگش را تعمیر کند تا مبادا سختی فراهم‌آوردن هزینه آن چروکی دیگر بر پیشانی پدرجانش بیندازد، دیگری دلبسته خلبانی بود تا به خدا نزدیک شود و روی ماه مادر سفر کرده‌اش را در او ببیند و جویای احوالش شود؛ اما شغل معلمی که انتخاب اکثر بچه‌ها بود، انتخابی که از سر عشق و علاقه به معلم مهربان و دلسوز خود داشتند، معلمی که درس زندگی می‌داد و هر کلامش نام مادر را تداعی و هر لبخندش به عمق وجود رخنه می‌کرد و بر دل و جان می‌نشست.

جایگاه باعظمت معلم همه را به احترام وا می‌دارد، احترامی که از عشق سرچشمه می‌گیرد و ابهت این راهنما راه روشن را نمایان می‌کند. بی‌شک ارزش کار این اسطوره‌ها قیمت ندارد و رسالتی الهی برعهده دارند و شایسته تکریم مادی و معنوی هستند.

اکنون گاهی شاهد کم‌لطفی و ناعدالتی نسبت به این فرهنگ‌سازان جامعه هستیم، تبعیض مشهود و بارزی که ناشی از کسری حقوق سالانه معلمین و حذف امتیازات قرارداد استخدامی آن‌ها می‌شود، این درحالی است که در همه دنیا ارزش و قداست این قشر پذیرفته‌شده و حمایت‌های مالی و حقوقی حداکثری هم نسبت به آن‌ها اعمال می‌شود.

در این خصوص یک معلم ابتدایی به تشریح ناعدالتی در وضع پرداخت حقوق به معلمان تازه اشتغال‌یافته پرداخت.

نسرین حیدری بیان کرد: من به عنوان دانشجوی تربیت‌معلم در سال ۹۵ وارد دانشگاه فرهنگیان قم شدم و دوره آموزش ابتدایی را طی این سال‌ها گذراندم.

وی درخصوص پرداختی ایام دانشجویی خود افزود: اوایل تحصیل حقوقی معادل ۴۰۰ الی ۵۰۰ هزارتومان برای ما واریز می‌شد و روند افزایش حقوق تا سال آخر دوران دانشجویی ادامه‌داشت تا به یک میلیون ۸۰۰ هزارتومان رسید و بعد از اشتغال به عنوان معلم ابتدایی در مدارس سطح شهر و با مسلط‌شدن قانون کار بر روند واریزی‌ها، حقوق ما حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزارتومان پرداخت می‌شود.

حیدری شبهه و فرافه‌کنی‌های موجود نسبت به حقوق ۱۰ میلیون تومانی معلمین را تکذیب کرد و گفت: باتوجه به اینکه بنده اوایل کار تدریس خود را سپری می‌کنم چنین رقم‌هایی برای پرداختی ما صدق نمی‌کند و تنها شامل معلمین با سابقه مدت تدریس بیشتری است، این در حالی است که بسیاری از بند‌های قرارداد حقوق ما را حذف و حقوقی عادلانه برای ما در نظر نگرفتند.

وی بااشاره به حذف بند‌های الف و‌ی متن قراردادی معلمان خاطرنشان کرد: این دو بند جهت همسان‌سازی و ایجاد واریزی عادلانه برای معلمان تعبیه شده‌بود؛ بدین معنا که اگر حقوق سمت‌های دیگر در مراکز آموزشی افزایش یافت درصدی از این افزایش نیز شامل حال معلمان شود، در حالی که بنابر تصمیم خودمختارانه خود این بند‌های حذف کردند و عملا گامی گسترده جهت ایجاد تبعیضات ناروا برداشتند.

حیدری ادامه داد: علاوه براین باتوجه به قانون تازه تاسیسی برای معلمان ابتدایی مقرر شد که ۸۰ درصد حقوق هیئت علمی این مراکز به معلمان اختصاص داده‌شود، درصورتی که حقوق مسئولین عضو این هیئت چیزی حدود ۲۰ میلیون تومان است و ما صرفا همان دو میلیون و ۸۰۰ هزارتومان را دریافت می‌کنیم.


این معلم تازه‌کار از یک آزمون رتبه‌بندی نام برد که برای معلمان درنظر گرفته‌شده و کسب رتبه‌های برتر تنها چند صد هزارتومان به حقوقشان می‌افزاید، با این حال این آزمون نیز از معلمان تازه منصوب‌شده دریغ شده‌است و تا سه‌سال حق شرکت در این آزمون را نخواهند داشت.

وی اظهار کرد: اگر قرار به برقراری عدالت است باید این چنین آزمون‌ها با رعایت شایستگی معلمان برگزار شود و نه صرفا بر اساس مدت اشتغال به تدریس آنها، چه‌بسا فردی که تازه شاغل شده‌اند شایستگی و توانایی بهتری برای تدریس و ارائه و انتقال دانش خود به دانش‌آموز داشته‌باشد.


حیدری در پایان با گلایه‌مندی نسبت به حقوق معلمان تازه‌کار که از حقوق دیگر کارگران در قانون کار نیز کم‌تر است، گفت: دریافتی مرکز معلمان از دیگر ارگان‌ها بسیار کمتر است، حتی یک کارگر طبق مقررات قانون کار مبلغی حدود ۴ میلیون تومان دریافت می‌کند درصورتی‌که یک معلم مستحق دریافت تنها دومیلیون و ۸۰۰ هزارتومان می‌شود، لذا حتی اگر سالیان زیادی هم بگذرد ما شاهد پیشرفتی در شغل و حقوق خود نبوده و خواهان رعایت عدالت و مساوات هستیم.


معلمی شغل انبیاست و همتی راسخ برای رفع شائبه‌های حقوقی آن‌ها و ارزش‌نهادن به جایگاه علمی و معنوی هرچه بیشتر آن‌ها را می‌طلبد، لذا فرهنگ‌سازی یک جامعه در اولویت دیگر نیاز‌های افراد این سرزمین خاکی خواهد بود، چراکه پیشرفت کشوری متمدن همچون ایران مستلزم درک و توجه بهتر و بیشتر به فرهنگ و باور‌های جامعه است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
عبدالهی
Pakistan
۱۷:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۳/۰۳
0
0
با سلام بر هم معلمان کشورم سخنان شما کاملا درست است ولی هیچ گوش شنوایی نبوده ، نیست و نخواهد بود چون قرارنیست باشد .
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->